تبلیغات
siavash - غذاهای محلی
 
درباره وبلاگ


...
کنون که می روی
تمام عزم لحظه های من ، فدای عزم لحظه های تو
شبانگاه بی فروغ من ، ستاره پوش کهکشان راه تو
نفس ، سیاه پوش رفتنت
که تارو پود جان من ، غریق در عزای مرگ وعده های تو
...
کنون که می روی، برو...
خدا نگهدار تو!

مدیر وبلاگ : مهندس سیاوش
نویسندگان
صفحات جانبی
نظرسنجی
نظرتون در مورد سایتم چیه؟







جستجو

آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
siavash
دوستانی بدست آر صدیق و وفادار نه در شمارش بسیار




غذاهای محلی

خاچاپوری khachapuri یک غذای بسیار رایج گرجی است. رواج آن در حدی است که محال است کسی از گرجستان بازدید کند و خاچاپوری را نبیند یا چیزی در مورد آن نشنود. خاچاپوری نه تنها یک غذا بلکه بخشی از فرهنگ گرجستان به حساب می آید.

مواد اولیه این غذا عبارتند از آرد، تخم مرغ، پنیر و روغن.ترکیبات آن طوری است که نیازی نیست با نان یا برنج خورده شود بلکه به تنهایی انرژی و پروتئین کافی را به بدن می رساند. گرجی ها اغلب عادت ندارند که در طول روز غذای مفصلی بخورند بنابراین بسیاری از مردم به خوردن یک خاچاپوری بسنده می کنند.

در سطح شهر تقریبن همه اغذیه فروشی ها و رستورانها خاپوری عرضه می کنند. محلهایی هم وجود دارند که کارشان فقط عرضه خاچاپوری است. در مقابل جایگاه فروش خاچاپوری معمولن مردمی ایستاده اند که یک خاچاپوری در دست دارند و به خوردن مشغول هستند.

خاچاپوری انواع و اقسام مختلفی دارد. برخی از خاجاپوری ها را می توانید مانند ساندویچ یا پیراشکی سرپایی میل کنید ولی برخی دیگر را باید در بشقاب و با کمک چنگال و چاقو نوش جان کنید.بعضی از انواع رایج خاچاپوری عبارتند از:

ایمرولی imeruli

گرد است و احتمالن رایج ترین نوع خاچاپوری است. مواد اولیه برای طبخ آن عبارتند از ماست، تخم مرغ، خمیر آرد و پنیر و کره

مگرولی megruli

شبیه به ایمرولی است با این تفاوت که پنیر بیشتری در آن مورد استفاده قرار می گیرد.

آچارولی یا آجارولی acharuli/adjaruli

ظاهر آن خمیر پخته ای است که به شکل قایق درآمد ه است و یک تخم مرغ نیمروی شل در داخل قایق قرار گرفته است. موقع خوردن تخم مرغ را با خمیرهای قایق مخلوط می کنند.آجارولی در گرجستان و بویژه در منطقه آجارا که نام این نوع خاچاپوری هم از این منطقه گرفته شده است، طرفداران زیادی دارد ولی تا جاییکه من تجربه دارم به ذائقه ایرانیها چندان غذای مطلوبی نیست.

پنووانی penovani

از نظر ظاهر شبیه به شیرینی دانمارکی خودمان است ولی از نظر مزه هیچ شباهتی به آن ندارد چون از خمیر و پنیر پرشده است.

اسوری ossuri

در تهیه این نوع خاچاپوری از سیب زمینی نیز استفاده میشود.

آچما achma و سوانوری svanuri ، راچولی rachuli نیز از انواع دیگر خاچاپوری هستند.

غذا های محلی

غذاهای سنتی گرجستان 

در گرجستان نیز مانند بسیاری از کشورها غذای سنتی متعددی طبخ می شود.در اینجا می خواهم شما رو با غذاهای سنتی پرطرفدار گرجی آشنا کنم:

خاچاپوری 

این غذا چون بیشترین طرفدار را بین گرجیها دارد.

ادژیکا adzhika

فکر کنم  به فارسی بشه اسمشو بزاریم خوراک ادویه.بیشترش گرد فلفل قرمزه که با سبزیجات مخلوط شده است.

چادی chdi

همان نان غلات است.

چاکاپولی chakapuli و چاخوخبیلی chakhokhbili

هر دو در واقع نوعی تاس کباب هستند. ولی چاکاپولی با گوشت بره درست می شود و چاخوخبیلی با گوشت مرغ

چاناخی chanakhi 

تشکیل شده است از گوجه های درسته پخته، تکه های بادمجان، تکه های گوشت بره، فلفل سبز درشت همراه با سیر و سبزیجات.

تاباکا tabaka

تکه های مرغ را داخل دوظرف سفالی پرس می کنند و سرخ می نمایند.

خارچو kharcho

سوپ برنج و گوشت است که در آن فلفل هم می ریزند.

خینکالی khinkali

خمیرهای پخته ای است که در داخل آن گوشت چرخ کرده وجود دارد. فلفل سیاه هم  در آن استفاده می شود.

متس وادی mtsvadi

همان شیشلیک است. اگر دیدید که در فضای باز درست می شود، معطل نکنید و سفارش بدهید. گرجیها در درست کردن شیشلیک استاد هستند.

پخالی pkhali

از اسفناج، گردو، سیر و سرکه درست می شود برای تزیین روی آن دانه های انار قرار میدهند.

ساتسیوی satsivi

از مرغ یا بوقلمون، آرد غلات و گردو درست می شود.

غذاهای محلی

سانس سوکی

بهترین رستورانِ تفلیس است و بهترین انتخاب برای صرفِ نهار و شام. همچنین یک پاتوق برای بینندگان برنامه‌های ورزشی مثل فوتبال است و گوشه‌ای از رستوران به آن‌ها اختصاص داده شده. برای شروع حتماً از پیش‌غذاهای تره‌فرنگی‌دار امتحان کنید.

دزویلی ساخلی

دزویلی ساخلی یعنی خانه‌ی قدیمی. خانه‌ی قدیمی در پایین‌دستِ رودخانه قرار دارد و بسیار هم گران است. غذاهای محلی سرتاسر گرجستان را در این رستوران با بهترین کیفیت می‌توان پیدا کرد، همچنین موسیقیِ گرجی و رقص محلی گاهی در هنگام صرف شام در محل رستوران اجرا می‌شود. البته سرعت طبخ و سروِ غذا خیلی جالب نیست اما این کمبود با کیفیت خوبِ غذا جبران می‌شود.

تِرِمُک

رستوران یا یک کلبه‌ی دنج و کوچک به سبک روسی. بلینی و ماکارونی و به خصوص پن‌کیک‌های رستوران بسیار معروفند. پن‌کیک‌ها با قارچ، گوشت، خامه، پنیر و میوه عرضه می‌شوند. اگر هم هوس غذای روسی یا اکراینی داشتید. این رستوران انتخاب مناسبی است.

دوشتی شهر غذاهای خوشمزه

نام بعضی از شهرها با یک غذا یا خوراکی خاص پیوند میخورد. با آنکه در همه جای گرجستان غذایی معروف بنام خینکالی یافت میشود اما خینکالی های شهر دوشتی Dusheti شهرتی خاص و طرفداران زیادی دارند.

دوشتی شهری است در 54 کیلومتری تفلیس که در کنار رودخانه و نیز در نزدیکی دریاچه معروف بازالتی قرار گرفته است. با توجه به نزدیکی شهر به پایتخت و طبیعت زیبای این منطقه، دوشتی بصورت تفریحگاهی برای مردم و بخصوص جوانان تفلیس هم درآمده است. دوشتی مقصد بسیاری از افرادی است که میخواهند آخر هفته خود را دور از پایتخت و در محیطی آرام و طبیعی بگذرانند. برای کسانی هم که دوست دارند بیش از یکروز در دوشتی بمانند و شب را در این منطقه بگذرانند یک مجتمع توریستی در کنار دریاچه بازلتی وجود دارد. اغلب گردشگرانی که به دوشتی میروند برای غذا  خینکالی سفارش میدهند زیرا معروف است که خوشمزه ترین خینکالی در دوشتی پخته میشود. البته کباب شیشلیک دوشتی هم براستی لذیذ است و آشپزهای دوشتی در این مورد هم استاد هستند. مردم  دوشتی نوعی نوشیدنی به مهمانان و گردشگران پیشنهاد میکنند بنام نوشیدنی میوه گفته میشود این نوشیدنی از تخمیر مخلوطی از میوه های مختلف بدست میاید و در نوع خودش بینظیر است.

دوشتی بغیر از طبیعت زیبا و  غذاهای خوشمزه، جذابیتهای دیگری هم برای گردشگران دارد.